Добре дошли в нашия Блог!

Тук ще намерите полезни практики, уроци и демонстрации на AutoCAD и Autodesk софтуер.

Какво ново в AutoCAD 2014

Команден ред

Подобренията в командния ред включват автоматична редакция на написаният текст, както и търсене по синоними. Тези функции могат да бъдат управлявани и редактирани. Например може да се въведе буквена комбинация, която да отговаря на определена команда. Самите команди могат да се стартират заедно с определена тяхна опция, както командата за щриховка.

Autodesk 360

Функциите, които предлага Autodesk 360 са увеличени. Вградени са команди, като Design Feed, Manage Documents, Collaborate Now и др. С тяхна помощ съвместната работа между отделните екипи е още по-улеснена. Интересни възможности предлага командата Design Feed. С нея се поставят четири вида маркери по работния файл, с които да се отбелязва определена особеност. Това може да са коментари, снимки и др. След това всички, които отварят този файл, ще видят тези маркери и ще могат да добавят допълнителна информация.

Подобрена работа с географски модели

Позиционирането на двумерния или тримерния dwg файл върху реалната спътникова снимка става буквално с два клика на мишката. За целта се ползва безплатния акаунт създаден в Autodesk 360 и една характерна точка, която да се посочи върху снимката.

Работа с облаци от точки

С всички продукти на Autodesk, които по някакъв начин работят в 3D среда, се инсталира и приложението Autodesk ReCap. С него се съставят rcp файлове, които съдържат информацията за облаците от точки. AutoCAD 2014 има специален палет за работа с такъв тип данни, в който могат да се управляват множество техни параметри, като цвят, наситеност и др.

Допълнителни приложения

Допълнителните приложения към абсолютно всички продукти на Autodesk, са значително увеличени. Те могат да се търсят от панела Featured Apps. Там те могат и да се управляват, инсталират/деинсталират, както и разбира се да се стартират.

Повишена продуктивност при чертане

Няколко допълнителни опции са добавени към и без това високото ниво на продуктивност при чертане с AutoCAD 2014. Например, когато се създава арка с натискане на бутона Ctrl може да се промени посоката, в която тя се създава. Друго подобрение е при използването на командите chamfer и fillet, с които директно може да се затвори отворен полигон, освен създаването на съответната модификация. Два или повече слоя могат да се обединят от списъка със слоеве Layer Management. Има възможност добавената информация към dwg файла, под формата на Xref, да се формулира, като attachment или overlay с един клик на мишката.

Тримерна среда

Налични са и няколко нови функционалности при работата с тримерни модели. Управлението на повърхностите създадени от spline криви е подобрено чрез допълнителната функция CV Edit bar, с която тотално може да се измени формата. Поставянето и управлението на материалите също е развито. В отделен материален браузър се извършва, както търсенето, така и асоциирането към тримерния модел.

Голяма част от подобренията можете да видите тук.

Comments are closed

Autodesk и AutoCAD са регистрирани търговки марки на Autodesk Inc. USA. Сайтът е разработен от М КАД ЕООД ©2015. Всички права запазени